BİLGİ BANKASI (BLOG) RSS Feed
0
49
Brokoli, kalın ve etli çiçek sapları yenilen bir sebze türü olup, lahana, karnabahar, brüksel lahanası, alabaş, şalgam ile aynı familyada yer alır. Brokoli karnabahara oldukça benzemektedir. Karnabaha..
0
12
Mersin'de Halk Eğitim Müdürlüğünün mantar üretimi kursuna katılan ve daha sonra hibe desteğiyle tesis kuran 24 yaşındaki Erhan Şahin, yılda 20 ton mantar üretmeye başladı.Anadolu Üniversitesi Sağlık K..
0
53
Karpuz Fidesi Fide ile sebze ve meyve
yetiştiriciliği yapmak son yıllarda son derece popüler hale gelmiştir.
Mevsiminden önce bitkilerin çimlendirilmesini mümkün kılarak ekim mevsiminin
daha verimli k..
0
21
BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİ Ekonomik Önemi Biber, Dünyada ve Ülkemizde değişik şekillerde yoğun olarak tüketilen önemli bir sebze türüdür. Ülkemizin her bölgesinde az veya çok biber yetiştiriciliği yapılmak..
0
15
Damla sulama sistemi ile sulanan alanlar her yıl hızlı bir şekilde artmaktadır. Ülkemizde özellikle örtü altı yetiştiriciliğinin tamamında (sera-alçak ve yüksek tünel), yeni tesis edilen meyve bahçele..
0
12
Beyaz sinek ve thripsler, direkt olarak bitki üzerinde beslenerek, bir çok mahsule ekonomik açıdan ciddi zararlar vermektedir.Beyaz sinek ve thripsler; çeşitli sebze türleri, süs bitkileri ve tarla bi..
0
41
Bir sebze fidesinin 3-4 gerçek yaprağa sahip pişkin bir görüntüde, yeterli köke sahip sağlıklı bir yapıda olması gerekir.Sebze fidesi:• Hastalıksızdır.• Fidelere uygulanan özel gübrelemelerden dolayı,..
0
50
Marul mildiyösünün etmeni mantardır. Fungus, kışı hastalıklı yapraklar üzerinde geçirir. Uygun sıcaklık ve nemde genç fidelere bulaşarak ilk enfeksiyonları meydana getirir. Hastalıklı bitkilerinden rü..
0
46
Karpuz FidesiFide ile sebze ve meyve yetiştiriciliği yapmak son yıllarda son derece popüler hale gelmiştir. Mevsiminden önce bitkilerin çimlendirilmesini mümkün kılarak ekim mevsiminin daha verimli ku..
0
55
Fide Çeşitleri Nelerdir?
Son yıllarda yüksek miktarda tarım ilacı barındıran meyve ve
sebzelerin giderek daha fazla karşımıza çıkması, kişilerin kendi ürünlerini yetiştirmek istemelerindeki en büyük
..
0
47
Solucan Gübresinin
Faydaları Gübreler, toprakta eksik olan
elementlerin tamamlanması ve toprağın daha verimli hale getirilmesi için
kullanılan maddelerdir. Tarımın bir endüstri haline gelmesi kimyasal..
0
61
Domates
Yetiştiriciliği
Domates yetiştiriciliği,
Osmanlı Devleti’nde 19. yüzyıldan sonra başlamıştır. İlk olarak Amerika’dan
Avrupa’ya getirilen domates, geç
tanışılmış bir sebze olsa da günümüzde dü..
0
55
Çilek YetiştiriciliğiÇilek yetiştiriciliği, iklim uygunluğu ve
yoğun talep görmesiyle son dönemin popüler tarım faaliyetlerinden. Gülgiller familyasından olan çilek, 40 ile 60 adet aralığında pilistin..
Gösterilen: 1 ile 13 arası, toplam: 13 (1 Sayfa)